Arken Maailman ympäri 60 lautasella – Kulinaarinen matka päättynyt (toistaiseksi!)
Tänä keväänä Kårkafé Arken kutsui sinut makumatkalle maailman ympäri. Yksi viikko kuukaudessa – yksi maanosa ja yksi menu kerrallaan. Etelä-Amerikasta Aasiaan nautimme yhdessä 60 eri annosta, ja olemme valtavan kiitollisia kaikesta innostuksesta ja palautteesta, jota saimme matkan varrella.
Vaikka kuukausittaiset teemaviikot ovat nyt ohi, suosikkiruokasi tulevat jatkossakin näkymään ruokalistalla. Ne ilmestyvät osaksi tavallista menuamme, joten saat lisää mahdollisuuksia palata rakastettuihin makuihin tai löytää jotain aivan uutta. Suosikkeihin lukeutuvat muun muassa Doubles, Reef n’ Beef, Kiwi Burger, Chivito ja Chipsi Mayai.
Kiitos että lähdit mukaan matkalle – opimme paljon, ja tämä on vasta alkua.
Alta voit lukea lisää koko konseptista!
-----
Kevätlukukaudella 2025 Kårkafé Arken vei sinut makumatkalle ympäri maailmaa. Jokaisen kuukauden lopussa, viikon ajan, saatiin nauttia eri puolilta maailmaa tulevaa ruokaa.
Tammikuussa pääsimme jo tutustumaan Arken Maailman ympäri -kiertueen ensimmäiseen kohteeseen – Etelä-Amerikkaan! Viikon suosikkiruokia olivat muun muassa Chivito ja Doubles, ja jälkiruoatkin osoittautuivat odotettua suositummiksi!

Helmikuussa, Arken jatkoi matkansa maailman ympäri ja päätyi Afrikkaan! Viikon kohokohtia olivat mm. Efo Riro, Chipsi Mayai ja Kabkabou. Suussa-sulava, suklainen Malva-pudding jälkiruoka oli niin iso menestys, että sitä nähdään varmasti uudestaan ravintolassa.
.jpg)
Maaliskuussa Arkenin matka jatkui Australian mantereelle! Tutuilla klassikoilla kuin Reef & Beef ja uusilla makuelämyksillä, Gudegin ja Kiwi Burgerin kautta, asiakkaamme saivat aivan uudenlaisen makuelämyksen arkipäiväänsä.
.jpg)
Konseptin takana on Kårkafé Arken:in oma James, joka on työskennellyt Kårkaféerna-yrityksessä lähes kaksi vuotta. Tämän konseptin avulla James haluaa innostaa kaikkia ruoasta yhtä paljon kuin hän itse ja samalla tutustuttaa meitä uusiin ruokakulttuureihin.
”Se on jännittävä haaste, ja opin itsekin koko ajan lisää. Tämä kannustaa minua tutkimaan erilaisia ruokakulttuureja ja selvittämään, miten niitä ruokia voidaan tuottaa mahdollisimman aidosti käyttämämme budjetin ja paikallisesti saatavien raaka-aineiden rajoissa.”
Mitä seuraavaksi?
Etelä-Amerikan, Afrikan, Australasia, Eurooppan, Pohjois-Amerikkan ja Aasian jälkeen teemaviikot ovat ohi. Jokaisen teemaviikon menu julkaistiin etukäteen verkkosivustolla ja Instagramissa.
Arken Maailman ympäri 60 lautasella - rohkaisee sinua kokeilemaan uusia makuja ja löytämään uusia ruokalajeja tutussa Arkenissa. Ruokalajeihin sisältyy vaihtoehtoja kaikille ruokavalioille.
”Uudet ruoat voivat pelottaa, mutta Arken maailman ympäri -konseptilla haluan tehdä niistä vähemmän pelottavia ja herättää samalla nostalgian tunteita, sillä Arken on jo itsessään monikulttuurinen paikka.”
James on työskennellyt Kårkaféerna-yrityksessä lähes kaksi vuotta. Idea Arken Maailman ympäri sai alkunsa, kun James halusi tuoda uusia ruokalajeja säännöllisesti, ja ajatus kasvoi siitä. Lähes kaikki ravintoloidemme asiakkaiden suosikit ovat niitä ruokia, jotka eri ravintoloiden kokit ovat keksineet. Jamesin henkilökohtainen tavoite Kårkafé Arkenissa on kehittää sitä eteenpäin ja pois rutiineista – tehdä siitä asiakkaille jännittävä ja houkutteleva paikka palata kokemaan uusia asioita. Tehdä ruoasta asiakkaille yhtä jännittävää kuin se on hänelle itselleen.
Arken Maailman ympäri – yksi viikko kuukaudessa täynnä maailman makuja.
Arken Maailman ympäri viikko 1 palautelomake: Arken Maailman ympäri - palaute